Росія демонстративно "образилася" на Іспанію через бойові кораблі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія демонстративно "образилася" на Іспанію через бойові кораблі

Росія демонстративно "образилася" на Іспанію через бойові кораблі

Росія повідомила Іспанії, що відкликає заявку щодо дозволу для авіаносної групи військово-морського флоту РФ на чолі з крейсером "Адмірал Кузнєцов", яка вздовж берегів Європи прямує до Сирії, на захід у порт іспанського автономного міста Сеута.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Як пише іспанське видання El Mundo, російські військові кораблі, які прямують до Сирії з Североморська, пройшли повз порту міста Сеута. Іспанія попросила у Росії більше інформації про флотилію і після цього запиту російська влада відкликала своє прохання щодо зупинки кораблів в порту міста Сеута для поповнення запасів.
"Російське посольство в Мадриді тільки-но повідомило нам, що знімає запит на проміжну зупинку цих кораблів в порту, вона була скасована", - цитує іспанське МЗС Reuters.
Відзначимо, що іспанське автономне місто Сеута не підпадає під дію територіальних договорів НАТО.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, коментуючи димлячий авіаносець "Адмірал Кузнєцов" і інші бойові кораблі РФ, заявив, що Росія може використовувати їх для авіаударів по сирійському Алеппо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?