Росія готує нові масштабні санкції проти України - РосЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готує нові масштабні санкції проти України - РосЗМІ

Росія готує нові масштабні санкції проти України - РосЗМІ
Джерело:  Коммерсант

Російська влада розробляє нові санкції проти України. У список санкцій планують внести "кілька сотень фізосіб і близько ста юросіб".

Про нові російських санкції проти України повідомляє "Коммерсант" з посиланням на власні джерела в уряді РФ, передає ONLINE.UA.

У російському виданні наголошується, що нові санкції проти України розробляються на підставі указу Путіна, який він підписав 4 червня. В рамках цього указу російському уряду доручено вжити заходів впливу щодо іноземних держав, їх компаній і громадян, "недружніх" по відношенню до Росії.

За словами джерела, в новий список санкцій проти України Росія має намір внести кілька сотень фізичних і юридичних осіб, щодо яких будуть введені заборони на виведення капіталів і блокування їх активів в Росії.

Повідомляється також, що Мінекономіки, Мінпромторг і Мінфін Росії повинні підготувати до 1 серпня поточного року пропозиції по імпортованих з України товарів, щодо яких можуть застосовуватися заходи обмежувального характеру.

Підкреслюється, що нові санкції проти України російські влада готує в рамках "дзеркальної відповіді" на нібито аналогічні кроки з боку України, в санціонних списках якої, за даними джерела, на сьогоднішній день знаходяться 1748 фізичних та 756 юридичних осіб РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Албанія, Норвегія, Грузія, Чорногорія і Україна приєдналися до санкцій ЄС проти Росії, введені через незаконну анексію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?