Росія готує звільнення з полону українських моряків - подробиці і терміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готує звільнення з полону українських моряків - подробиці і терміни

Росія готує звільнення з полону українських моряків - подробиці і терміни
Джерело:  online.ua

Київ та Москва узгодять обмін полоненими та політв'язнями протягом серпня. Як повідомляє ONLINE.UA, про це інформує "Комерсант" з посиланням на власне джерело.

За непідтвердженими офіційно даними, сторони досягли фінальної стадії переговорів. Наразі відомо, що серед обговорюваних полонених - 24 українські моряки. Конкретні списки ще потребують уточнення.

Джерело пояснило, певні домовленості щодо обміну бранців досягли під час телефонної розмови президенти Володимир Зеленський та Володимир Путін. На батьківщину можуть повернутися й інші українці.

Зокрема, йдеться про Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, яких нещодавно відправили до московського СІЗО з колоній.

Українська сторона може узгодити видачу Росії арештованого екс-головреда "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського. Відповідне кримінальне провадження розробляється через підозру у державній зраді.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат Микола Полозов стверджує, що російська влада повинна до 26 серпня розглянути клопотання омбудсвумен Тетяни Денисової про звільнення українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?