"Росія готується до нової війни": в "Нафтогазі" озвучили тривожний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Росія готується до нової війни": в "Нафтогазі" озвучили тривожний прогноз

"Росія готується до нової війни": в "Нафтогазі" озвучили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Очільник НАК "Нафтогаз-України" Андрій Коболєв стверджує, що "Газпром" готується до зими та чергової "газової війни", і європейські постачальники – також. Про це він написав у Facebook, передає ONLINE.UA.

Він зазначив, що транзит газу через Україну за 5 місяців зріс на 8% - додаткові обсяги закачують до сховищ.

За словами Коболєва, в європейських ПСГ, які публікують дані, зараз вже на 20 млрд куб.м. більше газу, аніж в середньому за два попередні роки. Приріст запасів в них складає 60% до показника за аналогічний період 2018 року.

"Ми також закуповуємо додатковий газ, Україна вже імпортувала на 20% більше газу, ніж на ту ж дату минулого року. Станом на 1 червня в українських підземках 11,5 млрд куб. м. – це на 1,8 млрд куб. м більше, ніж торік", - додав Коболєв.

Чиновник наголосив: якщо продовжимо накопичувати газ такими темпами, до початку опалювального сезону вийдемо на необхідний рівень 20 млрд куб.м.

"Тоді ми будемо готові до будь-яких дій "Газпрому", і позиція України у переговорах буде захищеною", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України"  Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?