Росія хоче забрати собі двох "непростих" українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія хоче забрати собі двох "непростих" українців

Росія хоче забрати собі двох "непростих" українців

Росія щонайменше два рази робила пропозицію українському уряду щодо обміну колишніх бійців роти "Беркут" Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, які звинувачуються в розстрілі активістів Майдану.


Читайте також: Соратник Януковича розповів, як направив спецназ на Майдан


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Вікторії Морозової на "Дзеркалі тижня".


"Впевненість, з якою тримаються обвинувачені в убивствах "беркути", має цілком зрозумілу природу. Їм постійно нагадують з волі, що про них пам'ятають, їх не кинуть, їх не здадуть. "Одкровення" Януковича могли похитнути їхню впевненість у безкарності. Втім, підсудні, наскільки відомо, запевняють: навіть у разі визнання провини їх обміняють, - йдеться в тексті статті. - За нашими даними, "з того боку", як мінімум, двічі хотіли виміняти Аброськіна і Зінченко. Реакція "цього боку" на таку пропозицію не відома".


На думку Морозової, обвинувачених у розстрілі учасників Майдану екс-беркутівців Зінченко і Аброськіна надихає приклад їх командира Дмитра Садівника, який після зміни йому запобіжного заходу зміг сховатися. Відзначається, що Садівник нібито зміг отримати можливість сховатися після того, як пригрозив оприлюднити певну інформацію про події в Києві в лютому 2014 року.


"Кажуть, екс-командир спецроти натякнув, що може і зайве сказати, якщо його не звільнять з-під варти. І його звільнили. Про що міг сказати Садівник, хто і які гарантії давав тим, хто зробив його втечу можливою, можна тільки здогадуватися", - також наголошується в статті.


Відзначимо, Павло Аброськін, Сергій Зінченко та Дмитро Садівник були затримані і заарештовані навесні 2014 року; в жовтні 2014 року Садівника перевели під домашній арешт, незабаром після чого він зник.


Як повідомляв ONLINE.UA,  28 листопада провели допит колишнього президента України Віктора Януковича у справі про вбивство 48 активістів Майдану бійцями "Беркута"  Олександром Маринченко, Сергієм Тамтурой, Олегом Янішевським, Павлом Аброськіним і Сергієм Зінченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?