РФ масово відправляє на Донбас своїх військових - важливі дані розвідки
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ масово відправляє на Донбас своїх військових - важливі дані розвідки

РФ масово відправляє на Донбас своїх військових - важливі дані розвідки
Джерело:  online.ua

На Сході Україні збільшується кількість російських військових. В ході брифінгу 31 березня речник Міноборони України полковник Максим Праута заявив, що сепаратисти на Донбасі підсилюють передові позиції артилерійськими та мінометними підрозділами, а також розрахунками протитанкових ракетних комплексів. Окрім того, на допомогу окупантам прибули і кадрові російські військові - цю інформацію вдалося з'ясувати українській розвідці. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони.

За словами Праути, протягом цього місяця проросійські сили збільшили застосування диверсійно-розвідувальних груп і снайперських пар, укомплектованих кадровими російськими військовослужбовцями. Наразі відомо, що ці військові прибули зі складу з’єднань і частин Південного військового округу збройних сил РФ.

Окрім того, зазначається, що путінські війська продовжували посилювати свої передові позиції артилерійськими і мінометними підрозділами та розрахунками протитанкових ракетних комплексів.

"Українські захисники перебувають на своїх позиціях, дообладнують їх, і готові прицільним вогнем відповісти на будь-які ворожі збройні провокації та примусити противника дотримуватися тиші", – наголосив представник Міноборони.

Полковник Максим Праута підкреслив, що наразі не зафіксовано випадків захворювання на коронавірус серед українськиї бійців.

В Міноборони також додали, що протягом 30 березня кількість порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків зросла до 18. Ворог обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. В результаті обстрілів минулої доби загинув український воїн, 1983 року народження.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, українська розвідка звітує, що лише протягом березня Росія перекинула на окуповану частину Донбасу понад 30 вагонів з боєприпасами, приблизно 8 тисяч тонн пального для техніки та більше за 10 одиниць танків та БМП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?