Росія може напасти на Україну в повний зріст за однієї умови - волонтер
Категорія
Події
Дата публікації

Росія може напасти на Україну в повний зріст за однієї умови - волонтер

Росія може напасти на Україну в повний зріст за однієї умови - волонтер
Джерело:  online.ua

Росія може почати повномасштабну війну з Україною в разі, якщо наші Збройні сили підуть в серйозний наступ на Донбасі.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив відомий волонтер, засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега.
"Росія з великою ймовірністю може напасти на повний зріст, якщо ми всі разом підемо завтра в наступ", - заявив він.
За словами волонтера, наступ ЗСУ загрожував би тим, що Росія спробувала б повторити свою операцію під Іловайськом.
Читайте також: Бо єць розповів про стратегічний успіх ЗСУ на Донбасі: опубліковано відео
"Якщо почнемо дуже вже зухвало на них наступати, можемо отримати щось типу того, що Росія зробила в Іловайську. Тому що Росія ж не обов'язково у відповідь на наші якісь активні дії одразу ж почне відкрите вторгнення. Вона 100% спочатку спробує звільнитися "малою кров'ю" і кине через кордон кілька бригад, батальйонно-тактичних груп", - зазначив Дейнега.
Він додав, що, "якщо Росія побачить, що вони все одно втрачають ці території, і виявиться, що вона готова на все, щоб їх утримати - ось тоді вона вже може пустити авіацію і так далі".
"Але вона не пустить авіацію на наступний день. Таке рішення вони не зможуть прийняти швидко. Це дає нам, нехай і короткий, але час для маневру. Тому, якщо ми хочемо піти за хорватським сценарієм (швидке звільнення захоплених територій - Ред.), нам необхідно буде вийти на кордон з Росією не пізніше, ніж за 5 днів з моменту початку наступу. Тому що якщо не буде контролю над кордоном - не буде нічого", - вважає волонтер.
Також він згадав "просто чудовий звіт Bellingcat: вони за супутниковими знімками визначили позиції - за формою воронок дивилися, звідки приблизно стріляли, а за супутниковими знімками території Росії бачили сліди, що неподалік від кордону з Україною працювала артилерія".
Читайте також: Бо ї за Донецький аеропорт: з'явилося драматичне архівне відео
"Там було видно, наприклад, випалену від "Градів" траву. А на деяких фотках видно було навіть, що стоять гаубиці, спрямовані в нашу сторону. Вони працювали з Google Maps, Yandex Maps, ще з якимись картами. І фактично в звіт були включені тільки ті обстріли, які вони 100% впевнені, де обстріли підтверджені декількома способами", - нагадав Дейнега.
У той же час, за його словами, таких випадків було значно більше.
"У цьому звіті легко по щільності обстрілів знайти місця, де у нас були заруби. Іловайськ. Амвросіївка. Інші точки...", - додав волонтер.
Більше читайте на ONLINE.UA: Якщо Порошенко оголосить війну Росії, Путін йому аплодуватиме - волонтер Віталій Дейнега.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?