Росія може перемогти, навіть якщо віддасть Крим і Донбас - боєць АТО розкрив загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія може перемогти, навіть якщо віддасть Крим і Донбас - боєць АТО розкрив загрозу

Росія може перемогти, навіть якщо віддасть Крим і Донбас - боєць АТО розкрив загрозу
Джерело:  online.ua

Боєць АТО і поет Гліб Бабич розповів, наскільки небезпечні внутрішні розбіжності між українцями, і чому навіть перемога у війні з Росією може не допомогти громадянам України побудувати сильну державу.


Таку думку поет, блогер і боєць Збройних сил України  Гліб Бабич висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Наша країна створена для любові і процвітання. Ось тільки дісталася вона трошки не тим людям. І мова не тільки про владу. Просто про нас теж. Вічно тих, хто не визначився з бажаннями і постійно наступають на граблі при виборі. І зараз у нас, на жаль, проблема з наявністю інших людей, яким ми можемо віддати цю країну», - вважає Бабич.


За його словами, проблема «з-за нас самих». «Нам не тільки потрібно "народити" повністю свою владу. Нам треба самим спробувати стати іншими людьми», - продовжив боєць.


Читайте також:  Якщо здамо Донбас, відхопити частину України захочуть ще три держави - розвідник


При цьому, на думку Бабича, українці не готові ставати іншими.


«Ми навіть ті кроки вперед, які вже зробили, зараз стрімко робимо в зворотному напрямку. Не тільки як держава, як армія - як громадянське суспільство. Ми скочуємося в істерику. Ми скочуємося в розборки. Питання роз'єднання, деконсолідації здорових сил - віно вже вирішене», - вважає Бабич.


«Ми - народ, який живе за принципом "чим гірше - тим краще". Якщо завтра знову все почне горіти - ми знову, незважаючи на розбіжності, помчимо в вогонь... Але це ж не є добре! Це не стратегія. На цьому не ґрунтуються ні щоденне нормальне існування, ні розвиток», - продовжив боєць.


«Нам треба вчитися жити. Будувати нормальне суспільство і вчитися в ньому нормально існувати за нормальними законами. Тому що - ну виграємо ми, так чи інакше, війну. Доб'ємося свого. Уяви, що ось Росія вже пішла з Донбасу. Віддала Крим, тому що не могла вже дихати. Сталося те, чого ми так чекаємо», - сказав Бабич.


«І потім ось в цієї чудовій відвойованій, вистражданій державі, маючи внутрішні проблеми (які нікуди не подінуться) з жителями окупованих територій, та ще й всередині, між собою - ми відразу ж почнемо розподіл всього. Поділ політичної сфери, розподіл економічної сфери, розподіл заслуг...», - продовжив боєць.


«Виходить, ми виправдовуємо відому приказку про те, що коли збираються три українця - це один гетьман і два зрадника. І нахр*на тоді все це робити, якщо в результаті ми дуже швидко впораємося самі з тим, з чим не змогли впоратися зовнішні сили?», - каже Бабич.


«А нас готують до того, щоб саме так ми і зробили. Все це інспірується і підігрівається звідти - там же сидять розумні люди, які давно зрозуміли, що нас, злісних "укропів", якщо напружувати ззовні, ми консолідуємось, даємо по зубах. Тому треба всю цю справу підігрівати зсередини - і ми самі себе зжеремо. Ми і жремо. На жаль. З різних питань», - додав боєць.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Про наступ на Донецьк зараз говорять або ідіоти, або ті, хто хоче пекла в Україні - боєць АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?