Росія може видати Україні п’ятьох політв’язнів – ЗМІ дізнались їхні імена
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія може видати Україні п’ятьох політв’язнів – ЗМІ дізнались їхні імена

Росія може видати Україні п’ятьох політв’язнів – ЗМІ дізнались їхні імена
Джерело:  online.ua

Кремль розглядає можливість видачі п’ятьох українських політв’язнів «для відбування покарання на батьківщини». Інформацію про це розповсюдив російський «Інтерфакс», посилаючись на власне джерело, інформує ONLINE.UA.

Як стало відомо, мова йде про Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка. Нещодавно вони були переведені в московський слідчий ізолятор ФСБ «Лефортово».

За словами джерела «Інтерфакса», зараз «обговорюється формат цієї процедури». При цьому наближений до Кремля директор Центру політичної кон’юнктури Олексій Чеснаков стверджує, що мається на увазі не просто видача, а обмін.

«Крім цього, можливі зрушення в гуманітарній сфері. Не здивуюся, якщо в найближчі тижні відбудеться обмін утримуваних осіб. (...) І моряків теж. Хоч це і не питання нормандського формату, а скоріше двосторонніх відносин Росії і України, як і вся ця азово-керченський історія», – заявив Чеснаков в інтерв’ю виданню «Актуальные коментарии».

Не можна не помітити, що в список для потенційного обміну не включені Олег Сенцов та Роман Сущенко. Очевидно, в Кремлі їх вважають надто «цінним» подарунком для української влади.

Нагадаємо, що незважаючи на неодноразові прогнози про те, що Росія збирається віддати Україні 24 полонених моряків, захоплених у Керченській протоці, Путін досі відмовляється виконувати рішення Міжнародного трибуналу ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?