Росія може використати катер українських ВМС біля Зміїного для провокацій — ОК "Південь"
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія може використати катер українських ВМС біля Зміїного для провокацій — ОК "Південь"

Росія може використати катер українських ВМС біля Зміїного для провокацій — ОК "Південь"
Джерело:  online.ua

Біля острова Зміїний виявили малий броньований артилерійський катер ВМС ЗСУ, захоплений росіянами у Бердянську на початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: ОК "Південь"

РФ може використати захоплений український катер для провокацій

Поблизу острова Зміїний виявлено один з малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних Сил України, що був захоплений росіянами в Бердянську на початку вторгнення.

Цілком імовірно, що ворог намагатиметься використати такий катер, ще й під українським прапором, в своїх провокаціях із обстрілом іноземних цивільних суден, а може й прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону.

Військові повідомили, що вздовж лінії зіткнення на Миколаївщині та Херсонщині ворог здійснив 3 нальоти гелікоптерами Мі-8 по 2-3 одиниці в групі. Один напад гелікоптерної трійки шляхом обстрілу нашими підрозділами зірвано: противник ухиляючись від влучань, ретирувався на вихідні позиції.

За результатами обстрілів ворога, в тому числі і «Гіацинтом-Б», в населених пунктах вздовж лінії зіткнення виявлено влучання нездетонувавшего снаряду в житловий будинок і одну поранену цивільну особу. Небезпечний снаряд, знешкоджено співробітниками ДСНС, потерпілому надано допомогу. Про кожне порушення противником норм міжнародного гуманітарного права проінформовано компетентні органи, - повідомили військові.

За добу військові знищили 20 російських військових, 2 самохідні артустановки і 1 зенітну, а також автомобільну техніку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?