Росія намагалася "Кинджалом" знищити систему Patriot під Києвом — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія намагалася "Кинджалом" знищити систему Patriot під Києвом — CNN

Росія намагалася "Кинджалом" знищити систему Patriot під Києвом — CNN
Джерело:  online.ua

Минулого тижня відбулась історична подія – ЗСУ збили аеробалістичну ракету "Кинджал". Це вдалось завдяки американській системі протиповітряної оборони Patriot.

Джерело: CNN

Як ЗСУ збили Кинджал

Російська атака виявилася невдалою, і натомість українські військові перехопили ракету за допомогою системи Patriot, сказали чиновники, що ознаменувало перше успішне застосування Україною передової системи ППО всього за кілька тижнів після її прибуття в країну.

Українські військові випустили кілька ракет із системи Patriot під різними кутами, щоб перехопити російську ракету, продемонструвавши, як швидко вони навчилися використовувати нову систему, — йдеться у повідомленні.

Американські чиновники вважають, що росіяни вловили сигнали від системи Patriot, що дозволило їм націлити на систему гіперзвукову ракету "Кинджал".

Ракетна система Patriot оснащена потужним радаром для виявлення цілей, що наближаються, на великій відстані, що робить її потужною платформою ППО, здатною перехоплювати балістичні ракети і багато іншого.

Але випромінювання радара, необхідне для виявлення загроз на відстані, також дає змогу противнику виявити батарею Patriot і з'ясувати її місце розташування. І на відміну від деяких менш далекобійних систем ППО, наданих Україні, які є мобільними і складнішими для ураження, велика батарея Patriot є стаціонарною системою, що дає змогу росіянам із часом визначити її місце розташування.

Офіційних осіб, існують способи маскування цих сигналів, але російські військові, очевидно, змогли визначити приблизне місце розташування Patriot, розміщеного під Києвом.

Чому США шокувало знищення українцями російської ракети Кинджал

Попри те, що Patriot успішно протидіє балістичним ракетам, її здатність зупиняти такі ракети, як-от "Кинджал", досі була суто теоретичною.

Як виявилося, збиття ракети, яке здійснили наші бійці, вперше в історії продемонструвало цю здатність на практиці.

Заява України про перехоплення викликала галас у Пентагоні наприкінці минулого тижня, – заявив CNN інсайдер видання, коментуючу реакцію американської влади на успіхи українських воїнів.

У Міноборони США також пояснили, чому вважають цю подію вкрай важливою у розрізі війни.

Насамперед йдеться про те, що очільник Кремля публічно вихваляв можливості російської зброї, яку він називав гіперзвуковою. Диктатор також запевняв усіх, що її не зможе зупинити жодна із систем ППО.

Ба більше, ще нещодавно у Москві заявляли, що якби вони використовували таку ракету як "Кинджал", то все, по чому вона стріляла б, неодмінно було б уражено.

Однак збиття українцями цієї ракети вказують на те, що влада РФ знову брехала.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?