Росія направила в Чорне море ще один бойовий корабель: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія направила в Чорне море ще один бойовий корабель: що відбувається

Росія направила в Чорне море ще один бойовий корабель: що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія продовжує нарощування бойового угрупування кораблів у Чорному морі. Напередодні там помітили ще один бойовий корабель ВМФ РФ - протичовновий есмінець "Віце-адмірал Кулаков", оснащений потужною зброєю. Про це повідомив керівник моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко, передає ONLINE.UA.

"Зверніть увагу, що цей корабель вийшов зі своєї головної бази в Сєвероморську лише 3 грудня. Тобто його перехід в Чорне море планувався цілеспрямовано, а не в ході виконання завдань поблизу Сирії", - підкреслив експерт.

Слід зазначити, що великий протичовновий корабель ВМФ РФ "Віце-адмірал Кулаков" в НАТО класифікують як протичовновий есмінець. Це великий і швидкісний корабель, який може розвивати швидкість 35 вузлів, тобто 65 км/год. Корабель озброєний двома 100-мм артустановками АК-100, чотирма шостиствольними 30-мм зенітно-артилерійськими комплексами АК-630М, зенітно-ракетним комплексом "Кинджал" (32 ракети), протичовневим ракетним комплексом "Раструб-Б" (8 ракет), двома реактивно-бомбометними установками РБУ-6000 (96 глибинних бомб), двома торпедними апаратами. Також корабель несе два протичовнових вертольоти Ка-27.

Нагадаємо, це не перший бойовий корабель, який Росія направила в Чорне море за останні кілька дней. 25 грудня в окупований Севастополь прибув ракетний крейсер "Маршал Устінов".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВМС США направили в акваторію Чорного моря черговий бойовий корабель. На цей раз туди увійшов есмінець "Портер", оснащений крилатими ракетами. У Росії розхвилювалися і направили в Чорне моря малі ракетні кораблі "Вишній Волочек" і "Орехово-Зуєво", які оснащені крилатими ракетами "Калібр".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?