Росія навмисне бомбить з повітря школи і лікарні в Сирії - шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія навмисне бомбить з повітря школи і лікарні в Сирії - шокуючі подробиці

Росія навмисне бомбить з повітря школи і лікарні в Сирії - шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

Путінські війська продовжують демонструвати всьому світу, що не збираються припиняти звірства і злочини в Сирії, де за 9 років війни загинули вже понад 500 тисяч осіб, а понад 11 мільйонів людей були змушені покинути свої будинки і стати біженцями. Тільки з початку 2020 року російські війська завдали 14 цілеспрямованих і навмисних ударів з повітря по лікарнях і школах на північному заході Сирії, а саме в Ідлібі, Алеппо і Хамі. Ще чотири криваві атаки були здійснені російською авіацією в 2019 році. Шокуючі подробиці злочинів Росії розкрили правозахисники організація Amnesty International, передає ONLINE.UA з посиланням на KNA.

У звіті правозахисників вказано, що найбільше смертельних атак проти мирного населення Сирії були скоєні з січня по лютий 2020 року.

"Напад на останні території, контрольовані сирійською опозицією, став черговим прикладом нелюдяності режиму президента Сирії Башара Асада та російського президента Путіна, що підтримує його. Останній звіт AI вперше містить доказ того, що російські військові літаки здійснюють прямий напад з повітря на лікарню в Сирії", - підкреслила експертка по Сирії в відділенні AI в Німеччині Ванесса Ульріх.

Відзначається, що в звіті правозахисників про звірства путінських військових в Сирії є фото- та відеозаписи, знімки із супутників, записи прослушки переговорів військових, а також свідчення спостерігачів, які підтверджують злочини, вчинені проти мирних сирійців.

Нагадаємо, війна в Сирії почалася дев'ять років тому з-за того, що десятки тисяч сирійців вийшли на вулиці, щоб виступити проти державної корупції, відстояти свою гідність і права людини. Але влада відповіла на це арештами, тортурами і насильством. В результаті боротьби, яку з народом країни веде режим Асада, підтримуваний главою Росії, 11 млн людей, а це майже половина сирійського населення, були змушені були покинути свої будинки, а понад 500 тисяч сирійців віддали свої життя у війні з владою.

Раніше ONLINE.UA публікувала шокуюче відео, як авіація Росії безжально вдарила по укриттю біженців в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?