"Росія не буде вказувати Україні": в НАТО виступили з рішучою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія не буде вказувати Україні": в НАТО виступили з рішучою заявою

"Росія не буде вказувати Україні": в НАТО виступили з рішучою заявою
Джерело:  online.ua

В Державному департаменті США генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що сам підхід, що прагнення України, Грузії чи іншої країни приєднатися до НАТО "провокує" Росію на більшу агресію, є невірним і небезпечним, оскільки не Москві вирішувати, хто може та має отримати членство в Альянсі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Грузія і Україна є незалежними й суверенними націями, які мають суверенне право обирати свій шлях" – відповів глава Альянсу на запитання журналістки Бі-Бі-Сі про те, чи правильно публічно оголошувати відкрите запрошення для Грузії й України в НАТО, оскільки це провокує Росію до створення більшого напруження.

Він наголосив, що Росія не має жодного права вирішувати, що її сусіди можуть робити, а чого ні.

Окрім того, генсек нагадав, що його рідна країна, Норвегія, є "невеликою державою на кордоні з Росією". У цьому зв'язку складно уявити, щоби Радянський Союз у 1949 році диктував, чи може Норвегія бути членом Альянсу.

"Точно в такий спосіб, Грузія і Україна мають власне право обирати свій шлях… Лише країни-аспіранти і НАТО можуть вирішувати зрештою, коли вони мають отримати членство", - підкреслив генсек.

Як повідомляв ONLINE.UA, постпред США при НАТО  Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії,  який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?