Росія не зможе пробити коридор до Придністров’я – Washington Post
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія не зможе пробити коридор до Придністров’я – Washington Post

Росія не зможе пробити коридор до Придністров’я – Washington Post
Джерело:  online.ua

Нещодавно Кремль офіційно підтвердив, що хоче захопити Схід та Південь України. Москва заявила про план створити сухопутний коридор до Придністров'я, проте редакція видання The Washington Post не вірить у те, що армії РФ вдасться це зробити.

Джерело: The Washington Post

Експерти не вірять, що РФ проб'є коридор до Придністров’я

Редакція видання звертає увагу на те, що від початку повномасштабної війни РФ зазнала невдачі в спробі просунутися на південний захід України.

Тому заява щодо Придністров'я хоч і викликала подив у багатьох аналітиків, та все ж шанси Росії на створення сухопутного коридору до Молдови дуже малі. Одним з аргументів є те, що росіяни загрузли у битвах на Сході України. Ні наявність російських військ, ні підтримка Москвою "влади" Придністров'я не дає гарантій того, що місцеве населення захоче бути втягненим у війну, - наголошують експерти.

Аналітики також звертають увагу на те, що це утворення не має жодного стратегічного значення для Володимира Путіна. Навіть якщо РФ вдасться реалізувати свої плани - користі з того не буде жодної.

Вихід до Придністров'я створить для Росії ще більше проблем. У такому випадку Кремлю світить ще більша кількість санкцій, а відносинам з Молдовою, яка намагається втримати свій нейтралітет, настане кінець, - пише редакція видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?