Росія несподівано змінила тактику блокування Азовського моря
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія несподівано змінила тактику блокування Азовського моря

Росія несподівано змінила тактику блокування Азовського моря
Джерело:  Укрінформ

РФ змінила свою поведінку в Азовському морі. Вказано, що вона почала затримувати іноземні судна під час їх проходу через Керченську протоку, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

Помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив, що Російська Федерація несподівано змінила алгоритм своїх дій.

"Вона затримує іноземні судна, які йдуть в Україну, в Керченській протоці, затягуючи час надання дозволів проходу саме через Керченську протоку. Є інформація, що час затримки суден іноді складає до 3-х діб", - сказав він.

Слободяна підкреслив, що це впливає на економічну привабливість України.

 Окрім того, він додав,  що за міжнародним договором Азовське море є морем внутрішнього користування як для України, так і для РФ. Його можуть вільно використовувати дві сторони, тому формально Росія може оглядати судна.

"Але ми розуміємо, для чого це робиться", - сказав Слободян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія продовжує провокативне свавілля в Азовському морі, безпідставно затримуючи морські судна, які прямують в українські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?