Росія обійшла Україну в "кумівському" рейтингу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія обійшла Україну в "кумівському" рейтингу

Росія обійшла Україну в "кумівському" рейтингу
Джерело:  The Economist

Росія обігнала Україну в рейтингу країн за ступенем поширеності в них "кумівського капіталізму" - зв'язків бізнесу з державними структурами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Economist, яке опублікувало рейтинг.

РФ зайняла в рейтингу 1-ю позицію, в той час, як Україна опинилася на 5-му місці. Також до п'ятірки увійшли Малайзія, Філіппіни й Сінгапур.


Складаючи рейтинг, видання використало дані про стан і джерела доходів найбагатших людей світу зі списку мільярдерів Forbes. Схильними до "кумівського капіталізму" видання вважає галузі, які тісно взаємодіють з державними структурами.
Видання визначає, яка частина доходів отримана мільярдерами від цих галузей. Після цього мільярдери групуються по країнам, а їх сукупний дохід представляється в процентному відношенні від ВВП країни. Для України цей показник становить 6,7%.
Нагадаємо, в новому списку найбагатших людей планети за версією американського журналу Forbes є п'ятеро українських бізнесменів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?