Росія образилася на Україну і Польщу: ухвалено гучний документ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія образилася на Україну і Польщу: ухвалено гучний документ

Росія образилася на Україну і Польщу: ухвалено гучний документ
Джерело:  online.ua

Державна Дума Росії ухвалили заяву із засудженням затвердженої Сеймом Польщі та Верховною Радою України декларації пам'яті і солідарності, в якій СРСР зараховується до агресорів, що розв'язали Другу світову війну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
У документі російські депутати розкритикували ідею польського і українського парламентів «заднім числом переписати історію і провести ревізію початку і підсумків Другої світової війни», пише lenta.ru.
На думку російських депутатів, ухвалення декларації стало результатом «русофобії» України і Польщі. «Цією провокацією вони не тільки завдають непоправної шкоди відносинам з Росією, але і підривають непорушність власних кордонів», - сказано в заяві.
Прийняту декларацію депутати РФ також розцінюють як порушення норм міжнародного права.

Читайте також: По дивіться на поляків: в Україні жорстко присоромили нардепів
«Росія як продовжувач СРСР, держави-переможця у Другій світовій війні», заперечує можливість «перегляду її історії і вироку Нюрнберзького трибуналу, який розставив всі крапки над "і" в питанні про винуватців розв'язання найбільш кровопролитної війни в історії людства», наголошується в документі.
«РФ як постійний член Ради Безпеки ООН не допустить ревізії післявоєнного світоустрою, одним з гарантів якого вона є», - підкреслили в російській Держдумі.
Дума також закликала парламенти США і Великобританії (союзників СРСР у Другій світовій війні) приєднатися до заяви.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 жовтня Верховна Рада прийняла декларацію Солідарності парламентів України, Польщі і Литви з приводу подій Другої світової війни. У документі відповідальність за її початок покладається на нацистську Німеччину і Радянський Союз.
У декларації Солідарності також наголошується, що «ті події привели до прийняття в Ялті в 1945 році рішень, які почали новий етап поневолення всієї Східної і Центральної Європи, що тривав півстоліття».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?