Росія офіційно "ізолювала" свій інтернет - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія офіційно "ізолювала" свій інтернет - подробиці

Росія офіційно "ізолювала" свій інтернет - подробиці

На території Російської Федерації набули чинності частини закону, що стосується забезпечення сталої роботи місцевого сегмента інтернету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Закон, який отримав назву про "суверенний рунет", став чинним з п'ятниці, 1 листопада. Це означає, що Роскомнадзор надасть кожному провайдеру спеціальне обладнання. Воно дозволить централізовано керувати мережею у разі загрози.

Йдеться перш за все за відімкнення російського сегмента від зовнішнього світу у разі потреби. Також це дозволить Москві ефективно блокувати окремі ресурси. Втім, перелік можливих загроз оголошений не був.

Офіційні дані стверджують, влада планує витратити на реалізацію змін у законодавстві близько 30 мільярдів рублів - понад пів мільярда доларів США. Вартість проєкту може бути вищою через величезні обсяги трафіку, який необхідно контролювати.

На думку представників міжнародної організації "Репортери без кордонів", цей закон є спробою Кремля "встановити політичний контроль над всією мережевою інфраструктурою, щоб в разі необхідності перекрити потік цифрової інформації".

Відповідний документ отримав підпис президента Володимира Путіна 1 травня. Тоді стверджувалося, що його розробили через агресію Стратегії національної кібербезпеки США від 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, влітку 2019 року влада РФ та Китаю погодилися на спільному ґрунті займатися регулюванням інтернету. Йдеться перш за все про обмін досвідом у сфері правового врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?