Росія оголосила про вихід з Ради Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія оголосила про вихід з Ради Європи

Росія оголосила про вихід з Ради Європи
Джерело:  online.ua

Голова російської делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Петро Толстой заявив, що Росія за власним бажанням покинула Раду Європи.

Джерело: Телеграм Петра Толстого

РФ звинуватила ПАРЄ у русофобії

Вся відповідальність за розрив діалогу з Радою Європи лежить на країнах НАТО, які весь цей час використовували тему прав людини для реалізації власних геополітичних інтересів та нападок на нашу країну. У зв'язку з безпрецедентним політичним та санкційним тиском на нашу країну Росія не планує сплачувати щорічний внесок до цієї організації, - написав Толстой.

Він додав, що це рішення ухвалено "в розпал чергової антиросійської дискусії в ПАРЄ, результатом якої може стати чергова брехлива русофобська резолюція".

Він підкреслив, що РФ виходить з Ради Європи за власним бажанням.

Нагадаємо, що таке рішення означає і вихід з усіх механізмів, зокрема Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

14 березня Україна закликала Парламентську асамблею ради Європи негайно виключити РФ.

У 2014 і 2015 роках РФ вже обмежували у повноваженнях в ПАРЄ через анексію Криму, втім у 2019 її поновили.

У ПАРЄ запевнили, що Росія не уникне відповідальності за тяжкі злочини шляхом виходу з міжнародних організацій та угод.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?