Росія ось-ось це зробить: Пристайко повідомив чудові новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія ось-ось це зробить: Пристайко повідомив чудові новини

Росія ось-ось це зробить: Пристайко повідомив чудові новини

 Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Росія поверне українські військові кораблі, які вона захопила біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, найближчим часом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода"

"Ми зараз на фінальному етапі передачі цих кораблів. Вони будуть повернуті найближчим часом. Технічні питання обговорюються якраз військово-морським командуванням. Ми хочемо подивитися, в якому стані ці кораблі нам передані, чи залишилися на них, наприклад, відмітки від пострілів, які були зроблені по наших кораблях. Щось мені підказує, що їх там не буде на цей момент, коли ми їх заберемо", - заявив він.

Очільник МЗС каже,що Україна чекає, коли Росія "назве точку координат, де ці кораблі будуть стояти, і час, коли ми можемо їх забрати". Також дипломат додав, що Україна не визнає виконання Росією рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо негайного звільнення українських моряків і кораблів.

За його словами, вони "мали бути повернені давно-давно без всякої видачі нами бажаних російською стороною".

Нагадаємо, що командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко заявив, що Росія не хоче повертати Україні кораблі, бо це є "прямим доказом російської агресії".

Як повідомляв ONLINE.UA, Пристайко раніше висловлював думку, що  саміт лідерів "нормандського формату", над яким наразі працюють чотири сторони, може завершитися підписанням великої угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?