Росія перекинула до північного кордону України нову ракетну установку. Є ризики ударів по Києву
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія перекинула до північного кордону України нову ракетну установку. Є ризики ударів по Києву

Росія перекинула до північного кордону України нову ракетну установку. Є ризики ударів по Києву
Джерело:  online.ua

Російські війська перекинули до Брянської області дивізіон ракетного комплексу «Бал». Він може вражати півнчні та центральних областях України.

Джерело: КМВА

РФ перемістила до кордону новий ракетний комплекс

У КМВА попередили, що цей комплекс в першу чергу протикорабельний за своєю функцією, але використовується противником і по наземних цілях.

Зокрема, минулої весни та літа він застосовувався для обстрілів Миколаївщини та Одещини.

За інформацією Генштабу, наявність біля північно-східних кордонів дивізіону цього ракетного комплексу збільшується ризик ракетних ударів по Києву.

І це на додачу до «Кинджалів», «Іскандерів», Х-101/555 та інших ракет, якими ворог атакує столицю. Тому закликаю не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Бережіть себе і близьких!, - закликав Сергій Попко, начальник КМВА.

Що відомо про ракетний комплекс Бал

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу зазначив, що РФ збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах.

Через переміщення дивізіону берегового ракетного комплексу "Бал" зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х35.

Ця ракета може вражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей, - повідомив він.

Дальність стрільби ракет типу Х35/Х35У складає до 500 км.

Повідомляється, що «Бал» має чотири самохідні пускові установки, кожна несе 8 ракет, сумарний залп - 32 ракети. Комплекс озброєний ракетою Х-35.

Особливості ракети Х-35:

  • наднизька висота польоту – менше 15 м;

  •  швидкість – біля 1000 км/год;

  • вага боєголовки 145 кг

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?