Росія пішла на черговий скандальний випад проти України - резонансні подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія пішла на черговий скандальний випад проти України - резонансні подробиці

Росія пішла на черговий скандальний випад проти України - резонансні подробиці
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала чергову скандальну провокацію проти України, намагаючись домогтися зниження підтримки офіційного Києва європейськими союзниками. На цей раз в Кремлі вирішили зіпсувати відносини між Польщею та Україною. Для цього російський пранкер Вован подзвонив президенту Польщі Анджею Дуді від імені генсека ООН Антоніу Гуттеріша. У розмові пранкер привітав Дуду з переобранням і запитав, чи не хоче Польща анексувати українські території, зокрема, Львів, на що Дуда відповів категоричною відмовою. У МЗС Польщі 16 липня відреагували на цей скандальний дзвінок. Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч заявив, що ця ситуація стала черговим актом російської дезінформації. Він запевнив, що буде проведено розслідування і влада докладе всіх зусиль, щоб подібні інциденти не виникали в майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

"Ми оцінюємо це як дезинформаційні дії Росії, які, можливо, мають на меті посіяти розбрат між Польщею та Україною. На це вказують питання, які пранкери задавали президенту Польщі", - підкреслив Чапутовіч.

Глава МЗС Польщі при цьому зазначив, що нова провокація команді Путіна не вдалася, так як відповіді Дуди "не піддали Польщу на будь-які непорозуміння з однією країною". Він також повідомив, що крім спецслужб та інших відповідальних органів розслідування інциденту веде і зовнішньополітичне відомство.

"Але я хочу відразу сказати, що його відповіді були правильними, вони не піддали Польщу ризику будь-яких непорозумінь у відносинах з будь-якою державою. З точки зору зовнішньої політики і за змістом розмови претензій немає", - зазначив Чапутовіч.

Нагадаємо, пранкер Вован подзвонив польському президенту Дуді 13 липня і представився генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Серед іншого в розмові обговорювалися і питання, що стосуються України. Дуда, відповідаючи на провокаційні питання пранкера, зазначив, що в Польщі зараз дуже хороші відносини з Україною і Варшава підтримує Київ. На питання, як він ставиться до президента України Володимира Зеленського, Дуда відповів, що позитивно.

Важливо відзначити, що російські пранкери, яких підозрюють в роботі на спецслужби Росії, неодноразово розігрували різних іноземних лідерів. В кінці минулого року вони також дзвонили президенту України Володимиру Зеленському, але він на нахабні провокації не піддався і поставив на місце відомого російського пранкера Лексуса,

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща розкрила підступний план Путіна, який намагається домогтися скасування міжнародних санкцій, маніпулюючи ситуацією з пандемією коронавируса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?