Росія пішла на нову газову гру з Україною: стали відомі цифри
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія пішла на нову газову гру з Україною: стали відомі цифри

Росія пішла на нову газову гру з Україною: стали відомі цифри
Джерело:  online.ua

Російський газовий монополіст «Газпром» значно збільшив обсяги транспортування газу по газопроводу OPAL («Північний потік»), при цьому скоротив обсяг транзиту через Україну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз-Україна».
Згідно з повідомленням, щоденний загальний обсяг поставок газу з Росії в Європу обома маршрутами практично не змінювався.
"Починаючи з 22 грудня використання маршруту Північний потік-OPAL зросла з 57,1 млн куб. м до 80,5 млн куб. м на добу (зростання на 41%)», - заявили в «Нафтогазі».

Читайте також: Соц мережі розвеселило "грізна" заява Росії щодо газу
«Фактично «Газпром» наростив фізичне завантаження газопроводу OPAL з 50% до понад 80% його потужності", - сказано в повідомленні.
При цьому з 22 грудня обсяги транспортування газу по українській газотранспортній системі в напрямку Словаччини зменшилися з 148,9 млн куб. м до 120,8 млн куб. м на добу (-19%).
Добовий обсяг газу, який транспортувався сумарно українським маршрутом і маршрутом «Північний потік» в порівнянні з 22 грудня 28 грудня фактично не змінився (206,0 млн куб. м проти 201,3 млн куб. М (-2%).
Як повідомляв ONLINE.UA, російську компанію, газового монополіста "Газпром", суд Литви зобов'язав виплатити штраф у розмірі 35,561 мільйона євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?