Росія пішла на війну з українськими солодощами
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія пішла на війну з українськими солодощами

Росія пішла на війну з українськими солодощами

Відповідно до вимоги Росспоживнагляду,  для України закрили транзит кондитерських виробів по території Росії  в середню Азію.


Про це заявила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю Центрального митного управління Федеральної митної служби (ФМС) Росії Катерина Анчіпорова в ефірі радіостанції "Російська служба новин", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


"Якість продуктів контролює Росспоживнагляд, він направляє нам документ, за яким ми припиняємо ввезення продуктів транзитом... Росспоживнагляд вказав лише кондитерські вироби. Є розпорядження ФМС", - сказала Анчіпорова.


У той же час, в прес-службі Росспоживнагляду пояснили, що окремі найменування кондитерської продукції давно заборонені до провезення, а нових обмежень на ввезення кондитерської продукції з України не вводили. Також відзначили, що існуючі обмеження не пов'язані з торговими санкціями проти України.


"Ніяких нових або додаткових мір не вводилося Росспоживнаглядом. Цукерки з України - продукція окремих найменувань, яка заборонена досить давно і в Росію потрапляти не повинна", - пояснив представник Росспоживнагляду.


Раніше повідомлялося, що на території Росії затримали близько 20-ти автомобілів з кондитерськими виробами українського виробництва, але актуальна інформація про кількість автомобілів і пунктах їх затримання поки відсутня.


Нагадаємо, як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк повідомив про проблеми з транзитом вантажів, які прямували на Південний Кавказ, перш за все, в Грузію і Азербайджан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?