Росія по тривозі підняла бойові літаки в окупованому Криму - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія по тривозі підняла бойові літаки в окупованому Криму - що відбувається

Росія по тривозі підняла бойові літаки в окупованому Криму - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія знову влаштувала нову небезпечну провокацію над Чорним морем - на цей раз в повітря по тривозі підняли винищувач Су-27, який перехопив два американських літака-розвідника. У російському оборонному відомстві опублікували відео перехоплення стратегічного літака-розвідника RC-135 ВПС США і літака базової патрульної авіації Р-8А "Посейдон" ВМС США. Представники США і НАТО поки не прокоментували інцидент, але цивільні сайти радіолокаційного супроводу показали, що американські літаки перебували в районі Чорного моря, недалеко від українського Криму, межі якого в Москві вважають "російськими", передає ONLINE.UA.

"Екіпаж російського винищувача послідовно наблизився на безпечну відстань до повітряних об'єктів та ідентифікував їх як стратегічний літак-розвідник RC-135 ВПС США і літак базової патрульної авіації Р-8А Poseidon ВМС США", - заявили в Міноборони РФ.

В оборонному відомстві РФ зазначили, що російський Су-27 наблизився на безпечну відстань до американських літаків, а після їх розвороту "від державного кордону Російської Федерації" повернувся на аеродром базування.

Це не перша провокація, яку влаштовують російські військові біля кордонів українського Криму, який окупувала Росія в 2014 році. Кілька днів газад окупанти влаштували в небі над окупованим Кримом повітряні бої. Вони підняли в небо фронтових бомбардувальників Су-24М і багатоцільові винищувачі Су-30СМ, які скинули бомби по кораблям умовного противника. Крім того, льотчики відпрацювали дії по догляду від корабельних і наземних засобів протиповітряної оборони умовного противника.

Крім того, на полігонах анексованого Криму військовослужбовці морської піхоти Чорноморського флоту Росії проводять навчання з виконанням стрибків з парашутом з вертольота МІ-8. Всього у відпрацюванні навчальних заходів бойової підготовки взяли участь близько 300 військових. Також морські піхотинці РФ проводять заняття з вогневої підготовки, на яких вчаться вести стрілянину зі стрілецької зброї по наземним цілям з повітря. Крім цього, підрозділи відпрацьовують нормативи по збору десанту в призначеної точці після приземлення і здійснення маршу на різні дистанції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські військові за вказівкою президента РФ Володимира Путіна продовжують влаштовувати провокації в окупованому Криму. В рамках бойової підготовки, яку нещодавно оголосив глава Кремля, екіпаж фрегата Чорноморського флоту РФ "Адмірал Ессен" 1 серпня провів біля берегів українського півострова артилерійські стрільби по невидимим береговим цілям в районі полігону бойової підготовки "Опук". Стрілянина артилерійськими снарядами виконувалася по штурманським даними з використанням допоміжної точки наведення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?