Росія по тривозі підняла в небо бойові винищувачі - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія по тривозі підняла в небо бойові винищувачі - що сталося

Росія по тривозі підняла в небо бойові винищувачі - що сталося
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала нову небезпечну провокацію поблизу кордонів Балтики. На цей раз російські винищувачі Су-27 по тривозі підняли в повітря нібито через повітряну ціль, що наближалась до кордону Росії. У Національному центрі управління обороною РФ заявили, що екіпажі російських винищувачів наблизилися на безпечну відстань до повітряного об'єкту, ідентифікували його і розгорнули іноземний військовий літак в сторону від кордону. За твердженням російських військових, це був стратегічний бомбардувальник В-52Н ВПС США, передає ONLINE.UA.

"28 серпня 2020 року російськими засобами контролю повітряного простору над нейтральними водами Балтійського моря була виявлена повітряна ціль, що наближалася до Державного кордону Російської Федерації. Для впізнання повітряної цілі і недопущення порушення Державного кордону РФ в повітря були підняті два винищувачі Су-27 зі складу чергових по протиповітряної оборони сил Балтійського флоту", - йдеться в заяві Національного центру управління обороною Росії.

Це не перша небезпечна провокація, які Росія регулярно влаштовує над нейтральними водами. Раніше російський винищувач Су-35 небезпечно перехопив американський патрульний літак P-8A Poseidon. Провокаційні дії з боку російського екіпажу, який наблизив російський винищувач до американського літака майже на 7 метрів, привели до турбулентності і вихлопу реактивного двигуна американського P-8A Poseidon, а також поставили під загрозу безпеку обох літаків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому Росія влаштувала нову масштабну провокацію над Чорним морем. Тоді російський винищувач Су-27 терміново підняли в повітря для перехоплення італійського патрульного літака, який знаходився над нейтральними водами. У літаку базової патрульної авіації "Атлантик" ВМС Італії російські військові побачили загрозу для державного кордону Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?