Росія почала інформаційну кампанію для дискредитації оборони Бахмута — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія почала інформаційну кампанію для дискредитації оборони Бахмута — Маляр

Росія почала інформаційну кампанію для дискредитації оборони Бахмута — Маляр
Джерело:  online.ua

Російська пропаганда використовує різні способи дискредитації українських військових, включаючи фейки, неправдиву інформацію та пропагандистські матеріали, які поширюються у соціальних мережах та інших онлайн-платформах. Інформаційна кампанія спрямована на дискредитацію українських військових, котрі захищають місто Бахмут.

Джерело: Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр

Росія використовує інформаційну кампанію проти ЗСУ

За словами Ганни Маляр, ці наративи включають помилкові твердження про жорстокі дії українських військових у Бахмуті, їх нездатність ефективно захищати мирне населення, а також твердження про те, що українські військові самі є провокаторами і порушують перемир'я.
Один із них полягає в тому, що окупанти стверджують, ніби оборона Бахмута не має стратегічного значення, і це лише політичне рішення.

Це не так. Військові неодноразово пояснювали значення і завдання оборони Бахмута. Рішення про ведення бойових дій приймає найвище військове керівництво, — написала Маляр.

Також російська пропаганда активно створює образ українських військових як жорстоких порушників прав людини, які допускають насильство та порушення прав мешканців окупованих територій. Цей наратив спрямований на дискредитацію української армії та створення негативного образу України в очах світової спільноти.
Крім того, російська інформаційна кампанія включає показ обстрілів і бомбардувань окупованих територій, які вони відносять на рахунок українських військових.

Що відомо про ситуацію в Бахмуті

Буданов зазначив, що армія РФ знову змінила тактику атак у районі Бахмута. Така тактика далеко не нова і раніше використовувалася російськими військами в інших районах Донбасу.

За його словами, такий підхід дозволяє окупантам зберегти техніку та зброю, але не забезпечує їм успіху на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?