Росія почала мобілізовувати "добровольців" на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія почала мобілізовувати "добровольців" на Донбасі

Росія почала мобілізовувати "добровольців" на Донбасі
Джерело:  online.ua

Засновник "Східної правозахисної групи" Павло Лисянський терміново повідомив, що комнада очільника Кремля Володимира Путіна мобілізовує своє населення для війни на Донбасі. За його словами, у такий спосіб російська влада активно готується до ескалації збройного конфлікту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Він також звернув увагу на те, з Росії на окуповану територію Луганської області прибули близько 300 "добровольців". Павло Лисянський стверджує, що це бойовики, яких набирають через приватні військові компанії.

"Якщо в Росії "добровольці" хочуть взяти участь у військові агресії проти України, то там є цілі групи осіб, які розкажуть, як це зробити. Найбільше вони активізувалися наприкінці грудня 2020 року.У нас були свої джерела інформації – активісти, які туди телефонували й розпитували про участь", – розповів засновник "Східної правозахисної групи".

Як стверджує Павло Лисянський, приблизно 300 "добровольців" з Росії прибували на Луганщину протягом певного часу. Зокрема, вони були в групах по 10 – 15 осіб. За його словами, наразі на окупованих територіях є професійні російські військові, а також військові інструктори.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно команда російського президента Володимира Путіна почала скаржитися, що незадоволена відсутністю діалогу між людьми глави України Володимира Зеленського та главарями "ЛДНР. Також Кремль дуже турбують слова офіційного Києва про те, що потрібно змінити щось в Мінських угодах.

"Київ весь час говорить про те, що потрібно зібратися "нормандської четвірці". Київ говорить про якісь нові пропозиції, які потім ми ніде не можемо знайти. Але, головне, за останні півроку ми неодноразово чули, що Київ уже вважає мертвими Мінські домовленості. Що ці угоди нездійсненні, що потрібні нові документи і так далі. Ось це, напевно, найнебезпечніше", — поскаржився нещодавно речник Кремля Дмитро Пєсков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ТКГ пояснили, чому Путін злив мирний план по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?