Росія почала погрожувати Боснії початком війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала погрожувати Боснії початком війни

Росія почала погрожувати Боснії початком війни
Джерело:  online.ua

Посол Росії в Боснії і Герцеговині Ігор Калабухов заявив, що БіГ має право вирішувати, чи стати країні членом НАТО, однак, мовляв, команда очільника Кремля Володимира Путіна залишає за собою право реагувати на такий розвиток подій - йдеться про початок воєнних дій.

Джерело:  Балканський оглядач

РФ знайшла нову жертву для залякувань та шантажу

Якщо вона (Боснія і Герцеговина) вирішить бути учасником чогось, це внутрішня справа. Але інша справа - наша реакція. На прикладі України ми показали, чого ми очікуємо. Якщо буде загроза, ми будемо реагувати, - виступив із заявою російський дипломат.

За словами посла в РФ, офіційна Москва не вірить, що БіГ може стати членом НАТО, оскільки в державі досі "немає консенсусу щодо ухвалення цього рішення.

Він також почав стверджувати, що Кремль поки не розробив план дій щодо БіГ - мовляв, команда Путіна буде реагувати, "аналізуючи стратегічну та геополітичну ситуацію".

Очільник Президії Боснії і Герцеговини Желько Комшич зразу ж різко відповів на завуальовані погрози російсьйської сторони.

Рішуче засуджую погрози посла Російської Федерації в БіГ, які він висловив, коментуючи можливість вступу Боснії і Герцеговини до НАТО. Повідомлення російського посла про те, що реакція Росії послідує, наведення прикладу України, проти якої Росія здійснює агресію, є однозначним, але водночас неприйнятним для Боснії і Герцеговини, - наголосив Комшич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?