Росія погодилася це зробити: ЗМІ дізналися чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія погодилася це зробити: ЗМІ дізналися чудові новини

Росія погодилася це зробити: ЗМІ дізналися чудові новини
Джерело:  online.ua

Влада РФ погодилася виплатити Україні близько трьох млрд доларів боргу за газ, щоб покласти край судовим розглядам. Цією інформацією поділилося агентство "Reuters" із посиланням на джерело, близьке до переговорів, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що Міненерго Росії і "Газпром" не відповіли на запити агентства про коментарі. Міністерство енергетики України і Нафтогаз від коментарів також відмовилися.

Російське видання "ТАСС" з посиланням на джерело в російській делегації повідомляє, що виплата "Газпромом" трьох млрд доларів "Нафтогазу" буде однією з умов пакетної угоди щодо газу між Росією та Україною.

"Частиною пакетної угоди щодо газу з Україною може стати виплата "Газпромом" близько $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу. Продовження переговорів по всьому комплексу питань намічено сьогодні в Мінську", - розповіло джерело агентства.

Як відомо, 19 грудня в Берліні пройшли переговори між Росією, ЄС і Україною, за підсумками яких був розроблений проект майбутньої угоди щодо газу. Повідомлялося, що сторони планують 20 грудня узгодити пакетну угоду з керівництвом країн. За словами глава російського Міненерго Олександра Новака, сторони обговорили конкретні обсяги транзиту російського газу через Україну і терміни майбутнього контракту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Кремля Володимир Путін заявив, що Росія буде прагнути до укладання угоди щодо транзиту газу з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?