Росія погрожує збивати комерційні західні супутники
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія погрожує збивати комерційні західні супутники

Росія погрожує збивати комерційні західні супутники
Джерело:  online.ua

Команда скандального глави МЗС РФ Сергія Лаврова почала публічно погрожувати, що Росія може розглядати як свої законні цілі західні комерційні супутники, якщо їх використовують для допомоги Україні у війні. З такою цинічною заявою виступив російський дипломат Констянтин Воронцов.

Джерело: російське пропагандистське видання "ТАСС"

У Лаврова погрожують збивати комерційні західні супутники

Варто звернути увагу на те, що Воронцов є заступником директора департаменту з нерозповсюдження й контролю озброєння МЗС РФ - його погрози пролунали під час засідання першого комітету Генасамблеї ООН.

Поплічник Сергія Лаврова назвав "небезпечною тенденцією" використання офіційним Вашингтоном та іншими країнами Заходу "компонентів цивільної інфраструктури у космосі, у тому числі комерційної, у збройних конфліктах …. що особливо проявилося під час подій в Україні".

Квазіцивільна інфраструктура може стати законною ціллю для удару у відповідь. Через дії Заходу виникають невиправдані ризики для мирної діяльності у космосі та численних соціально-економічних процесів на землі, від яких залежить добробут людей, передусім у країнах що розвиваються, - цинічно бреше представник МЗС РФ.

Як уже згадувалося раніше, для Збройних Сил України ВКРАЙ важливу роль відіграє система супутникового зв’язку Starlink від компанії SpaceX.

Окрім того, нещодавно українці на зібрані кошти купили доступ до інформації з угруповання супутників фінської компанії ICEYE більш ніж на рік, а також повний доступ до одного із супутників до закінчення терміну його функціональності на орбіті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?