Росія похвалилася випробуванням скандальних турбін Siemens в окупованому Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія похвалилася випробуванням скандальних турбін Siemens в окупованому Криму

Росія похвалилася випробуванням скандальних турбін Siemens в окупованому Криму
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму пройшли перші випробування турбін Siemens, всупереч санкціям ЄС. За твердженням окупантів, турбіна успішно пройшла тест на одному з двох нових енергоблоків поблизу Сімферополя.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики Росії, опублікованом на сайті відомства, передає ONLINE.UA.

"За поточний тиждень відбулося дві знакові події - перші енергоблоки Таврійської ТЕС і Балаклавської ТЕС видали перші мегавати ... В рамках виконання програми пусконалагоджувальних робіт перших енергоблоків успішно проведені парові продувки котлів і паропроводів, синхронізація з Єдиною енергетичною системою з наступним набором потужності газової турбіни з видачею потужності в мережу",- йдеться в повідомленні російського Міненергетики.

За даними агентства Reuters в німецькому концерні Siemens відреагували на заяву російської влади про випробування турбін в окупованому Криму. У компанії Siemens заявили, що тестування відбулося без їх згоди.

Нагадаємо, в кінці 2017 року компанія Siemens подала в суд позови, запевняючи, що не постачала турбіни в окупований Крим. У концерні вказали, що обладнання поставлялося в російську Тамань, але дві з чотирьох турбін виявилися на окупованому півострові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Арбітражний суд Москви визнав угоду про постачання турбін Siemens в Крим дійсною, так як німецької компанії не вдалося довести обман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?