Росія пообіцяла “вжити заходів” у відповідь на посилення США в Східній Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія пообіцяла “вжити заходів” у відповідь на посилення США в Східній Європі

Росія пообіцяла “вжити заходів” у відповідь на посилення США в Східній Європі
Джерело:  online.ua

Глава комітету російської Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив, що приймуть "адекватні заходи реагування" в разі перекидання військових сил США в країни Балтії та Східну Європу.

Джерело: РИА Новости

Росія пригрозила відповіддю на можливе перекидання військ США

Росія вважає можливе перекидання військ "розгойдуванням" ситуації. Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов вважає, що саме розміщення військ США у країнах Прибалтики та Східної Європи може стати причиною ескалації та напруженості у регіоні.

Нагадаємо, що у неділю газета The New York Times із посиланням на джерела в американській адміністрації виступила із твердженням, що президент США Джо Байден розглядає можливість розміщення сухопутних сил, авіації та флоту в країнах Балтії та Східній Європі. За інформацією видання, може йтися про "кілька тисяч" військовослужбовців.

Саме перекидання цих військовослужбовців, нарощування військового угруповання і стане причиною ескалації та напруги в регіоні. Тепер зрозуміло, хто зацікавлений у нагнітанні ситуації, хто продовжує її розгойдувати - США. Для нас це, звичайно, тривожна інформація, - сказав Картаполов.

Політик наголосив, що Росія "такі дії не залишить без відповіді і вживе адекватних заходів реагування на посилення загроз".

НАТО заявило про готовність направити додаткові кораблі та винищувачі до Східної Європи

Як раніше повідомлялося, союзники НАТО переводять сили в режим очікування та надішлють додаткові кораблі та винищувачі до місць розгортання НАТО у Східній Європі. Так Альянс хоче посилити стримування та оборону союзників, оскільки Росія продовжує нарощувати військову присутність в Україні та навколо неї.

У НАТО зазначили, що протягом останніх днів низка членів Альянсу зробили оголошення щодо поточних або майбутніх розгортань військ. Серед них Данія, Франція, США, Іспанія та Нідерланди.

Нагадаємо, що у відповідь на незаконну анексію Криму Росією в 2014 році НАТО збільшило свою присутність у східній частині Альянсу, включаючи чотири багатонаціональні бойові групи в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?