Росія попросила Україну про видачу шістьох засуджених росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія попросила Україну про видачу шістьох засуджених росіян

Росія попросила Україну про видачу шістьох засуджених росіян
Джерело:  РБК

Мінюст РФ попросив Україну видати Росії  шістьох її громадян, які були засуджені до позбавлення волі в Україні але хочуть відбувати покарання на батьківщині.

Про це говориться у офіційній заяві відомства, повідомляє ONLINE.UA з посиланням РБК.
Український Мінюст на запрос росіян наразі не відповів.

При цьому ані імен громадян РФ, ані статей, за якими вони були засуджені, у документі російського Минюста не зазначено.

Тим часом, представник посольства РФ в Україні не зміг відповісти на питання про те, скільки громадян Росії наразі відбуває термін в українських в'язницях. За його словами, офіційний Київ не завжди передає таку інформацію дипломатам, хоча й зобов'язаний це робити.


Раніше прес-служба росіійського Мінюста повідомила, що відомства двох країн обговорюють звернення щодо передачі Україною 13 російських громадян.

У квітні голова СБУ Василь Грицак повідомив про вісьмох росіян, які були засуджені на території нашої країни з початку АТО на Донбасі.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 8 квітня російський Минюст доручив Федеральній службі виконання покарань підготувати документи про передачу Україні чотирьох засуджених: режисера Олега Сєнцова, активістів Олександра Кольченка і Генадія Афанасьєва, а також Юрія Солошенко, що був засуджений за шпигунство.


Доручення було дано у зв'язку зі зверненням українського Мінюста від 10 березня, пояснили у російському відомстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?