Росія поставила крапку в справі українського в'язня Путіна: з'явився документ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія поставила крапку в справі українського в'язня Путіна: з'явився документ

Росія поставила крапку в справі українського в'язня Путіна: з'явився документ
Джерело:  online.ua

Мін'юст РФ надіслав офіційний документ, в якому висловив відмову Росії передавати ув'язненого Олега Сенцова Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступник міністра юстиції України Сергія Пєтухова.
У документі йдеться, що Сенцов прийняв російське громадянство. Згідно із законодавством РФ, людина, що має інше, крім російського, громадянство, розглядається тільки як громадянин РФ, тож наявність у нього українського паспорта для росіян не означає зовсім нічого.
"Передача в Україну цього засудженого відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року неможлива", - зазначили в російському відомстві.
У мережі обурені.



Нагадаємо, що Сенцова в Росії засудили до позбавлення волі строком на 20 років.




Відзначимо, що колишній Уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова ще в квітні заявила, що у Сенцова немає російського паспорта і він - громадянин України. Після анексії Криму Сенцов в Росії був визнаний громадянином РФ лише з тієї причини, що у встановлені терміни "офіційно не заявив про відмову від російського громадянства", але й не звертався із заявою на оформлення російського паспорта і, відповідно, паспорт не отримував.


Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 27 серпня

в Києві активісти влаштували акцію біля будівлі Російського центру науки і культури, в якому розташоване Федеральне агентство у справах СНД, з вимогою звільнення політв'язнів, у тому числі Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?