Росія потрапила в новий шпигунський скандал в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія потрапила в новий шпигунський скандал в ЄС

Росія потрапила в новий шпигунський скандал в ЄС
Джерело:  online.ua

Громадянина Російської Федерації викрили на шпигунській діяльності на території Данії. Місцева прокуратура вже виступила з офіційний обвинуваченням на його адресу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа.

За оприлюдненими деталями, згадана особа постійно мешкала в Данії. Її вік, ім'я не розкриті. Передбачається, що росіянин передавав за гроші російській розвідці відомості про "данські енергетичні технології".

Наразі обвинувачений знаходиться під вартою, куди його спрямували ще на початку липня. Судовий процес наразі ще не завершений, фігуранту загрожує ув'язнення та депортація.

Відомо, що розслідування проти росіянина пов'язано з більш комплексною працею данських спецслужб, однак жодні подробиці з цього приводу невідомі.

Російське посольство в Данії оголосило, що вважає кримінальне провадження проти земляка серйозною помилкою.

"Розраховуємо на неупереджений підхід данського правосуддя до розгляду зазначеної справи. Сподіваємося на виправдувальний вердикт суду і звільнення нашого земляка", - говориться у заяві дипломатів.

Утім, варто нагадати, що це не перші та, ймовірно, не останній шпигунський інцидент, пов'язаний із Кремлем. У цій галузі методика роботи російських спецслужб ледь змінилася з часів СРСР, коли радянські агенти вербували іноземців для "здобуття" технологій.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 листопада офіційно стало відомо, що в ході спецоперації Служба безпеки України викрила командира одного з підрозділів Національної гвардії на передачі спецслужбам Російської Федерації відомостей у сфері оборони нашої держави. Згідно з даними слідства, український військовослужбовець рік тому був завербований представниками ГУ Генштабу ЗС РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?