Росія повинна повернути Крим Україні: Собчак погрожують кримінальною відповідальністю за гучне інтерв'ю
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія повинна повернути Крим Україні: Собчак погрожують кримінальною відповідальністю за гучне інтерв'ю

Росія повинна повернути Крим Україні: Собчак погрожують кримінальною відповідальністю за гучне інтерв'ю
Джерело:  online.ua

Відому російську телеведучу Ксенію Собчак, яка балотувалася на пост президента РФ на попередніх виборах, хочуть притягнути до відповідальності за інтерв'ю, в якому вона заявила, що Росія повинна повернути Україні анексований Крим. Відповідний запит в прокуратуру Москви подала Партія ветеранів, де обурені словами телеведучої, передає ONLINE.UA.

Звернення в Московську прокуратуру подав лідер партії Ільдар Резяпов. Він переконаний, що висловлювання Собчак нібито мають ознаки екстремізму. У прокуратурі прийняли звернення. Там відзначили, що матеріали направили в Московський дослідний центр для психолого-лінгвістичного дослідження, результати якого будуть готові не раніше другого кварталу 2020 року. Резяпов також направив звернення до Держдуми, Генпрокуратури і Слідчого комітету РФ з вимогою порушити проти Собчак кримінальні справи.

Нагадаємо, Собчак дала гучне інтерв'ю "Новому времени" на початку вересня. У ньому вона поміркувала про приналежність Криму і про те, що Росія повинна повернути Україні анексований півострів. Тоді телеведуча заявила, Росія порушила міжнародні домовленості і повинна "шляхом нового референдуму" знайти компромісне рішення щодо повернення Криму українській стороні.

"Звичайно, ця територія повинна бути повернута Україні. Сьогодні цю проблему можна вирішувати якимось компромісним, чесним, незалежним, з експертами міжнародними референдумом. Я вважаю, що новий референдум точно повинен бути - і, може бути, до речі, за участю всієї України", - заявила тоді Собчак.

У тому ж інтерв'ю Собчак назвала великою проблемою гоніння кримських татар з боку російської влади. Вона навіть запропонувала зняти фільм по цій темі, щоб привернути увагу міжнародної громадськості до проблеми.

"Проблема величезна. І ці утиски, які почалися для кримських татар рівно з цим приєднанням, коли вони стали раптом тією політичною силою, яку і раніше особливо якось не вшановували, а тепер вона стала об'єктивно небезпечною", - сказала екс-кандидат в російські президенти.

У висновку інтерв'ю Собчак визнала, що повернення Криму Україні на даний момент неможливо, так як потрібно пережити те, що наробила російська влада.

"Потрібно пережити те, що вже нароблено, і постаратися знайти якийсь позитивний вихід, крім як "віддайте Крим"- тому що цей вихід зараз, на жаль, неможливий. Він би був, на мій погляд, найбільш правильним, але, виходячи з реальності, він зараз для російських політиків неможливий, причому ні для яких", - підсумувала Собчак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Максим Галкін жорстко розкритикував політику Путіна і ситуацію в Росії в різкому жарті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?