Росія придумала новий спосіб відповісти на санкції України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія придумала новий спосіб відповісти на санкції України

Росія придумала новий спосіб відповісти на санкції України
Джерело:  online.ua

Депутатам Державної Думи Росії запропонували розглянути законопроект, який забороняє здійснювати грошові перекази на територію України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту РФ.
Проект закону "Про внесення змін до Федерального Закону "Про національну платіжну систему" був зареєстрований депутатом Владиславом Резниковим.
У пояснювальній записці до документа йдеться, що цей закон спрямований на "вдосконалення регулювання здійснення транскордонних переказів грошових коштів".
Також в тексті зазначено, що метою закону є «усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України, введеного 17 жовтня 2016 року».
Читайте також: Мережу збурила заборона чотирьох марок електронних грошей в Україні.
На думку російського депутата, цей закон допоможе захистити інтереси операторів платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури Росії, які прямо або побічно перебувають під контролем російських юридичних осіб.
За порушення цього закону пропонується ввести штраф у розмірі здійснених платежів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Національний банк України прийняв постанову, яка забороняє банкам і небанківським установам вести роботу з російськими платіжними системами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?