Росія продовжує перекидати війська до українських кордонів
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія продовжує перекидати війська до українських кордонів

Росія продовжує перекидати війська до українських кордонів
Джерело:  online.ua

Аналітики з Conflict Intelligence Team дійшли висновку, що РФ продовжує перекидати війська та інженерну техніку до кордонів України.

Джерело: Телеграм Conflict Intelligence Team

У СІТ бачать нове стягування російської техніки до України

У СІТ повідомили, що на відео, знятому 17 березня в Ростові-на-Дону, видно ешелон з танками, який, згідно з базою даних РЖД, йде з Приморського краю, де дислокується 60-та мотострілецька бригада 5-ї загальновійськової армії.

На іншому відео, знятому на північ від Ростова-на-Дону 18 березня, на ешелоні їдуть БТР та вантажівки.

Встановити походження ешелону неможливо, однак він їде у північному напрямку — тобто, ймовірно, з Північного Кавказу або з Краснодарського краю. З того ж напряму, мабуть, слідують російські гарнізони з Абхазії та Південної Осетії.

Крім бойової техніки, ми спостерігаємо і перекидання інженерних машин. Так, на недавньому відео з Іркутської області ми побачили багато військових евакуаторів РЕМ-КЛ та МТП-А2, які можуть знадобитися для покинутої чи зламаної техніки, - зазначили СІТ.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На відео від 18 березня із Червоного Села (Санкт-Петербург, Красносільський район) на ешелоні видно понтонний парк ПМП-М, призначений для наведення тимчасових мостів. Це актуально, оскільки українці часто підривають мости, щоб перегородити шлях російським військам.

Ймовірно, понтонний парк належить до 30-го інженерно-саперного полку 6-ї загальновійськової армії.

Наскільки ми можемо судити, інтенсивність перекидання є нижчою, ніж у місяці перед вторгненням. При цьому російські сили можуть мати ще 40 незадіяних батальйонно-тактичних груп, загальна чисельність яких повинна перевищувати 20 000 бійців (тобто сумарні російські втрати навіть за даними українського генштабу). Зрозуміло, до підготовки та бойових якостей цих підрозділів є закономірні питання, - резюмували в СІТ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?