"Росія програє": експерт зробив неочікуваний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

"Росія програє": експерт зробив неочікуваний прогноз

"Росія програє": експерт зробив неочікуваний прогноз
Джерело:  online.ua

Журналіст видання Svenska Dagbladet (SvD) Томас Августссон у статті "Росії не вистачить міцності проти США" зазначає, що Російська Федерація хоче бути світовою державою, але зараз її єдиний аргумент – ядерна зброя, передає ONLINE.UA.

"Через слабку економіку Росія ледве може дозволити собі гонку озброєнь із Заходом. Але вона все одно вперто продовжує інвестувати більшу частину ресурсів у військову сферу. Так стверджують шведські військові експерти після того, як Росія та США розірвали важливу угоду про ядерне озброєння", – сказано в статті.

Журналіст зазначив, що після виходу обох країн із Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (РСМД) відносини між ними знову погіршилися. Тиждень тому з 30-річного договору вийшли США, оскільки вважають, що Росія, маючи ракети середньої дальності, порушує його. Росія, яка це спростовує, вийшла з договору слідом за американцями.

 Августссон відзначає, що особливо тривожно стало після того, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про "розробку Росією в найближчі два роки нових ракетних систем".

"Важливо врахувати, що і в США, і в Китаю економіки значно потужніші, ніж у Росії. Якщо подивитися, скільки країни на практиці витрачають на військову сферу, з‘ясується, що США виділяють вдесятеро, а Китай вчетверо більше, ніж Росія. Крім того, Китай особливо швидко нарощує відрахування військовим", - пише журналіст.

Саме тому, на його думку, в Росії немає шансів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що шведське оборонне дослідне агентство FOI заявляє, що військові навчання Росії стають щораз масштабнішими. Тому, замість участі в дрібних конфліктах Путін тепер готується розпочати широкомасштабну війну у регіоні проти НАТО або проти Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?