Росія програла: посол розповів, як Чехія захищає честь України на тлі гучного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія програла: посол розповів, як Чехія захищає честь України на тлі гучного скандалу

Росія програла: посол розповів, як Чехія захищає честь України на тлі гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Чеська політична еліта продовжує активно захищати честь України після резонансної заяви з боку відомого комуніста, який звинуватив українців у придушенні "Празької весни". Подібні закиди викликали небувалу хвилю критики на адресу комуністів у чеському суспільстві.

Про це розповів посол України в Чехії Євген Перебийніс, передає ONLINE.UA.

"Ця заява викликала величезний резонанс у Чехії, набагато більший, ніж в Україні, адже те, що говорив Войтех Філіп - абсолютний нонсенс, абсурд і просто брехня. Він говорив, що у політбюро ЦК КПРС, яке приймало рішення про введення військ на територію Чехословаччини, був тільки один росіянин і мало не всі інші – українці. Звичайно, що це неправда. Там було 6 росіян і 3 з натяжкою українці. Не кажучи вже про те, що Брежнєв не був українцем", - наголосив посол.

Перебийніс наголосив, що дуже радий, що чеське суспільство на це дуже адекватно відреагувало. Він зазначив, що такої хвилі критики на адресу комуністів не було давно. Практично всі партії засудили цю заяву.

"Я впевнений, що комуністи у цій ситуації інформаційно програли, і, звичайно ж, Росія, яка за цим стояла", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер Комуністичної партії Чехії Войтех Філіп заявив, що українці на чолі СРСР та українські солдати Радянської армії несуть відповідальність за придушення "Празької весни" 1968 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?