Росія проти всіх: Кремль пішов на гучний крок в ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія проти всіх: Кремль пішов на гучний крок в ОБСЄ

Росія проти всіх: Кремль пішов на гучний крок в ОБСЄ
Джерело:  online.ua

В ході засідання Ради міністрів Організації з безпеки і співпраці в Європі делегація Російської Федерації заблокувала декларацію про ситуацію в Україні і навколо неї.


Про це заявила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter чиновниці.


"Рада міністрів ОБСЄ завершилася. Росія заблокувала більшість документів, і декларацію щодо кризи в і навколо України", - написала Беца.


Читайте також: Глибокий розкол: глава ОБСЄ зробив тривожну заяву


Посол США в ОБСЄ Деніел Байєр пояснив "Громадському", що з усіх країн проти виступила тільки Росія, при цьому 53 з 57 країн в своїх виступах говорили про окупацію Донбасу і анексії Криму.


"Проект декларації про події в і навколо України - і тут одна Росія була проти. Це один з документів, які повинні були прийняти 57 країн, і саме Росія заблокувала", - сказав він. При цьому, блокування декларації Росія обґрунтувала формулюванням "про повагу до суверенітету України в міжнародно визнаних кордонах".


"Росія ізольована, ніхто її не підтримує. Всі розуміють, звідки йде ця криза в ОБСЄ", - підкреслив Байєр.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в західних ЗМІ з'явилася інформація, що Третя світова війна може початися в Калінінградській області, де Росія будує ракетну базу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?