Росія репресує армійських командирів через провал в Україні – ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія репресує армійських командирів через провал в Україні – ГУР

Росія репресує армійських командирів через провал в Україні – ГУР
Джерело:  online.ua

В ГУР повідомили про репресії щодо командирів російської армії, які «не виправдали високої довіри» керівництва РФ та фактично провалюють завдання в Україні.

Джерело: ГУР

З 2 березня по 24 квітня в окупованій Горлівці працювала комісія з РФ, яка мала виявити причини поточного некомплекту 3 окремої мотострілецької бригади окупаційних військ, - повідомили в ГУР.

З’ясувалось, що згідно доповідей командирів у 3 ОМСБР до початку війни була на 100% укомплектована особовим складом. Однак, після початку бойових дій з’ясувалось, що реальна наявність військовослужбовців склала близько 55% штатного розкладу.

У ГУР зазначили, що після встановлення фактів невідповідності двох командирів батальйонів взято під арешт в невідомому напрямку цивільними особами (ймовірно співробітниками ФСБ). Подальша доля вже колишніх командирів – невідома.

Українська розвідка повідомляє, що це не єдиний випадок «вирішення питання» з боку російських спецслужб щодо командирів, які з різних причин потрапили до «чорного списку».

Встановлено, що після спілкування зі співробітниками ФСБ в невідомому напрямку вивезено Едуарда Басуріна, «заступника командувача» корпусу «міноборони ДНР». Розправу над ним пов’язують з необережною заявою, яка розкрила плани РФ застосувати хімічну зброю проти українських оборонців Маріуполя, - розповіли в ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?