Росія розгортає ракетні комплекси на кордоні з Фінляндією — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія розгортає ракетні комплекси на кордоні з Фінляндією — ЗМІ

Росія розгортає ракетні комплекси на кордоні з Фінляндією — ЗМІ
Джерело:  online.ua

У мережі з’явилося непідтверджене відео з переміщенням важкого озброєння РФ, включаючи ракетні системи, до кордону з Фінляндією. Його опублікували через кілька годин після того, як Кремль застеріг Гельсінкі від вступу до НАТО.

Джерело: Daily Mail

РФ відправляє ракети до кордону з Фінляндією

На непідтвердженому відео, завантаженому вчора ввечері, видно, як дві російські берегові ракетні системи рухаються по дорозі з російської сторони кордону, що веде до Гельсінкі.

Вважається, що ракетні системи, які проїжджали повз знак до фінської столиці, були мобільною системою берегової оборони К-300П Бастіон-П, призначеною для знищення надводних кораблів до авіаносних бойових груп включно.

Розгортання відбувається після того, як прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що очікує, що її уряд «завершить дискусію до середини літа» щодо того, чи подавати заявку на членство в НАТО.

За останніми опитуваннями, проведеними фінською компанією з дослідження ринку, 84% фінів вважають Росію «значною військовою загрозою», що на 25% більше, ніж у минулому році.

У відповідь прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков попередив, що цей крок «не покращить» ситуацію з безпекою в Європі, а московський депутат Володимир Джабаров відверто додав, що це означатиме «знищення країни».

Ми неодноразово говорили, що альянс залишається інструментом, спрямованим на конфронтацію, і його подальше розширення не принесе стабільності європейському континенту, – сказав Пєсков.

Вчора НАТО оголосило, що дві багатонаціональні військово-морські групи з шістнадцяти кораблів на чолі з Королівським флотом Нідерландів будуть патрулювати узбережжя Балтійського моря таких членів, як Польща та Естонія, щоб «підтримувати надійний і спроможний оборонний потенціал».

Фінляндія разом із сусідньою Швецією історично уникала членства в НАТО, незважаючи на тісний зв’язок із Заходом, намагаючись не провокувати Росію.

Пєсков дав зрозуміти, що Росії доведеться «збалансувати ситуацію» своїми власними заходами, якщо Швеція та Фінляндія приєднаються до НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?