Росія розірвала нафтову угоду з Україною: з'явилися деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія розірвала нафтову угоду з Україною: з'явилися деталі

Росія розірвала нафтову угоду з Україною: з'явилися деталі
Джерело:  Сайт уряду Росії

Росія в односторонньому порядку розірвала міжурядову угоду з Україною про взаємодію в експлуатації магістральних нафтопродуктопроводів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Кабміну Росії.
Ініціаторами припинення договору стали Міністерство закордонних справ і Міністерство енергетики Росії, відповідне рішення підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
Документ був підписаний влітку 1995 року в Москві, їм регламентувалися аспекти використання магістральних нафтопроводів, що проходять по території України.
Зокрема, було вирішено, що нафтопродуктопроводи Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова експлуатуються дочірньою компанією російської "Транснефть" (компанією "Транснафтопродукт").
У лютому 2016 року "Транснефть" продала українську частину нафтопроводу (довжиною 1433 км) швейцарської компанії International Trading Partners AG.
З цього приводу йшли тривалі судові розгляди російської компанії з Україною щодо власності нафтопродуктопроводів, а також продукту, що знаходиться в них.
Саме в зв'язку з цим офіційний Кремль і вирішив, що його участь в угоді є "недоцільним".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент РФ Володимир Путін спростував тезіси своєї ж пропаганди і визнав, що санкції Заходу все ж впливають на російську економіку і наносять їй значної шкоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?