Росія розмістила поблизу України ракети з ядерними боєзарядами - Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія розмістила поблизу України ракети з ядерними боєзарядами - Міноборони

Росія розмістила поблизу України ракети з ядерними боєзарядами - Міноборони

На відстані 250 км від кордону України Росія розмістила 12 ракетних комплексів "Іскандер-М", які можуть бути оснащені ядерними боєзарядами, дальність дії яких досягає 500 км.

Про це повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міноборони України Олексій Чорнобай, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

"У районі населеного пункту Краснодар розгорнута ракетна бригада, на озброєнні якої знаходяться ракетні комплекси "Іскандер-М"(12 пускових установок)", - йдеться у відповіді Міноборони на інформаційний запит щодо даних про розгортання в безпосередній близькості до українсько-російського кордону ядерного озброєння Росії.

Джерело зазначає, що раніше цю ж інформацію підтверджував колишній замначальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко. Він уточнював, що в радіус ураження підведених до кордону з Україною російських ракетних комплексів "Іскандер", які можуть бути озброєні ядерними боєголовками, потрапляє Київ.

При цьому Романенко підкреслював, що Україна в рамках попереджувальних заходів проводить випробування крилатих ракет і ракетних комплексів, дальність яких зможе покрити Москву і Санкт-Петербург.

Нагадаємо, ракетні комплекси "Іскандер" відносяться до сімейства оперативно-тактичного озброєння, основним призначенням яких є знищення систем протиповітряної оборони і протиракетної оборони противника, а також об'єктів, що прикриваються ними, на відстані до 500 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія продовжує стягувати важке озброєння до українських кордонів. Поблизу окупованих Донецької та Луганської областей, а також з боку анексованого Криму розміщено близько 90 тисяч російських військовослужбовців і найманців, сотні танків, БМП, систем ракетної артилерії, літаків і бойових кораблів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?