Росія слабне, а Україна прогресує: аналітики зробили попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія слабне, а Україна прогресує: аналітики зробили попередження Путіну

Росія слабне, а Україна прогресує: аналітики зробили попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Західні аналітики зазначають, що Україна йде правильним шляхом до повноправного членства в ЄС, а очільник Кремля Путін робить усе можливе,щоб завадити її дрейфу в бік Заходу. На думку експертів, попри той страх, який сьогодні вселяє Росія, Путін видався не таким уже й грізним на своїх перших переговорах з українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CSM.

За словами аналітиків, виникає враження, що сила зараз на боці України, оскільки Путін пішов на поступки, які послаблять конфлікт на сході України. А ще він погодився за чотири місяці провести нові переговори в нормандському форматі.

"Одна з причин такої зговірливості може полягати в усвідомленні Путіним того, що сила не тільки в ракетах, кібервійнах і замовних убивствах. Вона ще й у тому, щоб зробити Росію привабливим місцем для молоді, яка могла б там працювати і створювати сім'ї. А в цьому плані Путін як керівник зазнає невдачі. І він, напевне, знає про це. Згідно з опитуваннями, майже половина росіян молодше 24-х років хотіла б переїхати за кордон. Це дуже різкий ріст у порівнянні з ситуацією п'ять років тому. Крім того, реальні доходи в Росії скорочуються вже шість років, а протестна хвиля наростає. У країні також скорочується населення", - пишуть експерти.

Вони звертають увагу влади РФ на те, що в Україні зростає заробітна плата, а з відродженням демократії там може піти на спад міграція населення за кордон. Окрім того, МВФ уже позитивно оцінив реформи, які проводяться в Україні, виділивши 5,5 мільярдів доларів позикових коштів - наразі молодь відчуває якусь надію.

"Такі протилежні тенденції пояснюють, чому Україна йде правильним шляхом до повноправного членства в ЄС (а може статися, і в НАТО), а Путін з усіх сил намагається завадити дрейфу сусідньої держави у бік Заходу і прийняттю нею демократичних цінностей. Чим більше він виходить за межі дозволеного за кордоном, тим більше втрачає молоді у себе в країні", - підсумовують аналітики.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський жорстко відповів, що вже чув аргумент очільника Кремля Володимира Путіна , що, мовляв, коли Україна отримає контроль над кордоном з РФ, то на Донбасі відбудеться друга Сребрениця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?