росія спробувала розсварити українців через мову та віру. Але зазнала поразки — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

росія спробувала розсварити українців через мову та віру. Але зазнала поразки — Свідомі про несвідоме

росія спробувала розсварити українців через мову та віру. Але зазнала поразки — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Як українці протистоять спробам росії розсварити наших людей обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Богдан Ткач зазначає, що росія є дуже розвиненою країною в напрямку конфліктології: вона знає, як зводити лобами різні народи і як їх ділити.

Зверніть увагу на поділ росії. Там великі групи народів. Це ж федерація. Вони штучно розбивають велику групу на два округи і адмінцентри роблять в різних кінцях, щоб цей народ не спілкувався, а був поділений. Тобто це така країна, яка має дуже хороші навички зводити лобами і пересварювати людей. І на цьому вона і далі спеціалізується, і веде далі успішну боротьбу.

Професор нейропсихології переконаний, що українці, як перші, які з цим зіткнулися наживо, мають "хороший імунітет". І можуть цим "імунітетом" і "антитілами" поділитися зі світом.

Ми можемо протистояти їхній ідеології. Всі їхні спроби нас посварити не виходять. І на мові не вийшло, і на релігії не вийшло, і на етнокультурних особливостях не спрацювало. Ми є монолітними. Вони тріщать по швах, а ми навпаки – зцементовуємося. Тому зараз важливо цей досвід українців зафіксувати, як це робить Віталій (Луньов, - ред.) у своїй науковій праці, як переміщалися люди під час війни. Одні залишилися, частина вийшла, що дозволило військовим вільно вести боротьбу, бо по своїх бити не можна. Надмірно панічні виїхали і забрали цей страх звідси. І тут лишилися лицарі.

Василь Мосійчук вважає, що лицарі – це всі українці, хто тут залишився, хто на своїх місцях.

Богдан Ткач додає, що навіть ті, хто виїхав на Захід, проводять різні акції, збирають кошти для ЗСУ, музиканти грають концерти, збирають кошти, купують бронежилети і передають в Україну.

Тобто всі працюють, навіть ті, хто знаходяться за межами країни.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: У чому секрет виживання та безстрашності українців у складних умовах — Свідомі про несвідоме

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?