Росія стає особливо небезпечною - Україну попередили про військову авантюру Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія стає особливо небезпечною - Україну попередили про військову авантюру Путіна

Росія стає особливо небезпечною - Україну попередили про військову авантюру Путіна
Джерело:  Укрінформ

Росія знаходиться на межі масштабної кризи через коронавірус і обвал цін на нафту. Але через це вона стає особливо небезпечною, так як російський глава Володимир Путін зазвичай внутрішні проблеми вирішує за допомогою військових авантюр, тому сусіднім країнам, включаючи Україну, потрібно побоюватися цього. Таке попередження зробив латвійський експерт Алекс Григорєвс, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Росія зараз перебуває на межі колапсу. При скороченні цін на нафту вона вимагає припинення санкцій і просить про це у Заходу, прикриваючись пандемією. І тут головне - питання про кредитування. В умовах санкцій Росії важко отримати дешеві кредити від міжнародних структур. А кредити просто життєво необхідно Москві. Можу припустити, що стабілізаційного фонду, такого, як заявлялося, у неї просто немає. Мабуть його вже в значній мірі розбазарили і розікрали", - пояснив аналітик.

Це підтверджує і те, що в умовах економічного спаду, пов'язаного з наслідками пандемії, Росія виділяє "сверхмінімальні" суми на підтримку населення і економіки. На думку експерта, бездіяльність Кремля говорить про те, що уряд просто не справляється з кризою.

"Крім того, в Росії йде делегітимізація президента і загальна криза довіри до влади. Все очевидніше, що хвалений уряд Мишустина з кризою не справляється, все більше влади передано регіонам на місцях ... Однак розслаблятися через те, що Росія на межі колапсу , не потрібно. в таких умовах РФ стає «особливо небезпечною», оскільки для Росії традиційно внутрішні проблеми вирішувати за допомогою військових авантюр. Маленьким країнам і не тільки маленьким, які знаходяться поруч, в умовах, коли увага великих демократичних країн відвернута на власні проблеми, потрібно побоюватися цього. Того, що Росія може піддатися спокусі нових авантюр ", - підкреслює експерт.

Про те, що Росія знаходиться на межі масштабної кризи, за якою підуть голодні бунти і серйозні протести, раніше говорив американський фахівець з Росії, глава відділу російських досліджень вашингтонського інституту American Enterprise Леон Арон. Він підкреслював, що на тлі пандемії коронавіруса Путін проявляє повну неадекватність. Він просто закриває очі на те, що більша частина населення країни ледь виживає через брак грошей, а владі регіонів він доручив самостійно вирішувати це питання і діяти відповідно до ситуації. Існує думка, що таким чином Путін намагається зберегти свій рейтинг від непопулярних рішень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін хоче скористатися пандемією коронавіруса проти України. На думку експертів, Москва має намір звинуватити Київ в поширенні пандемії в ОРДЛО і в черговий раз підкреслити, що збройна агресія Росії проти України це "внутрішній конфлікт".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?